Заварна паска з цукатами.




Рецепт заварна паска з цукатами:
- 6 склянок борошна
-  50 г свіжих дріжджів
-  3 склянки молока
- 2 склянки цукру
-  50 мл рому
- 30 яєчних жовтків
- 1 чайна ложка солі
-  0,5 чайної ложки ванілі
-  70 г цукатів, 50 г мармеладу
-  рослинне масло і борошно для змазування і посипання форм
- білкова глазур – її рецепт шукайте на моєму блозі
-  кольоровий посипка
- кокосова стружка.

Як приготувати заварну паску з цукатами:
Третину борошна всипати в каструлю, заварити 2 склянками молока і добре розтерти, щоб не було грудок. Дати охолонути. Дріжджі розвести в решті теплому молоці. Додати дріжджі в запарених борошно, добре вимішати і поставити в тепле місце, щоб тісто підійшло.
Жовтки протерти через сито, додати цукор і ретельно розтерти. Коли тісто підійде, додати жовтки, сіль і ваніль. Невеликими порціями просіяти в тісто борошно, що залишилося. Вимісити тісто.
Влити в тісто розтоплене, але не гаряче, масло і вимісити. Додати дрібно нарізані цукати і мармелад, залишивши трохи для прикраси. Вимісити.
Духовку розігріти до 180-200°. Внизу духовки поставити ємність з водою. Викласти тісто в попередньо змазані рослинною олією і посині борошном форми на 1/3 висоти. Коли тісто підніметься і заповнить 3/4 висоти, поставити форми в духовку. Випікати близько 1 години.
Охолоджені паски змастити глазурю зі  збитих білків, посипати кокосовою стружкою і прикрасити.