Рецепт заварна паска з цукатами:
- 6 склянок борошна
- 50 г свіжих
дріжджів
- 3 склянки молока
- 2 склянки цукру
- 50 мл рому
- 30 яєчних жовтків
- 1 чайна ложка солі
- 0,5 чайної ложки ванілі
- 70 г цукатів, 50 г
мармеладу
- рослинне масло і
борошно для змазування і посипання форм
- білкова глазур – її рецепт шукайте на моєму блозі
- кольоровий посипка
- кокосова стружка.
Як приготувати заварну паску з цукатами:
Третину борошна всипати в каструлю, заварити 2 склянками
молока і добре розтерти, щоб не було грудок. Дати охолонути. Дріжджі розвести в
решті теплому молоці. Додати дріжджі в запарених борошно, добре вимішати і
поставити в тепле місце, щоб тісто підійшло.
Жовтки протерти через сито, додати цукор і ретельно
розтерти. Коли тісто підійде, додати жовтки, сіль і ваніль. Невеликими порціями
просіяти в тісто борошно, що залишилося. Вимісити тісто.
Влити в тісто розтоплене, але не гаряче, масло і вимісити.
Додати дрібно нарізані цукати і мармелад, залишивши трохи для прикраси.
Вимісити.
Духовку розігріти до 180-200°. Внизу духовки поставити
ємність з водою. Викласти тісто в попередньо змазані рослинною олією і посині борошном
форми на 1/3 висоти. Коли тісто підніметься і заповнить 3/4 висоти, поставити
форми в духовку. Випікати близько 1 години.
Охолоджені паски змастити глазурю зі збитих білків, посипати кокосовою стружкою і прикрасити.