Крем Ганаш.




Рецепт крему Ганаш:
- 400 гр вершків
- 400 гр гіркого шоколаду
- 100 гр масла



Як приготувати крем Ганаш:

Вершки довести до кипіння, але не кип'ятити. Всипати крихти шоколад і розмішати до повного його розчинення . Коли маса охолоне, але буде ще теплою ввести м ’ яке масло і знову розмішувати до зникнення всіх шматочків масла.
Крем збити - не лякайтеся, він залишиться рідким. Збивання допомагає швидше охолодити крем.
Поставити в холодильник !!! АЛЕ ТІЛЬКИ НА 1 ГОДИНУ !!!  У мене він стояв близько 40 хвилин в металевій мисці .якщо в пластмасовій, той час збільшити до 2 годин. Дістати крем з холодильника і ще раз збити, але вже до потрібної консистенції. Не забувайте, що в процесі охолодження (вже на торті) крем ще       охолоне.
Крем у мене вийшов гладкий і добре тримав форму.

- - -