Пиріг з яблуками та курагою.




Рецепт пирога з яблуками та курагою:
400-600 гр-ів маргарину,
4 яйця
1/3 ст.л солі
0,5 (200 мл) склянки молока
400 гр-ів яблук
 200 гр-ів кураги
мелена кориця 2 ч.л
 0,5 (200 мл) склянки цукру
 2 ст.л. цукрової пудри


Як готувати яблучний пиріг з яблуками та курагою:


Маргарин розім'яти. Сіль розвести в молоці
На дошку або стіл просіяти борошно. Борошно змішати з яйцями, маргарином, молоком Протягом 5 хвилин замісити однорідне тісто.
Покласти тісто на посипану борошном стіл.  Посипати борошном і розкачати качалкою в прямокутну корж завтовшки 10 мм-ів. Скласти його вчетверо, ще раз розкачати і знову скласти вчетверо.
Яблука очистити, видалити серцевину, нарізати скибочками. Курагу замочити на 30-ть хвилин, обсушити. Готове тісто розкачати в прямокутний пласт товщиною 5-ть мм-ів. Покласти на сбризнуте водою деко.
В  середній частині тіста покласти шматочки яблук.  Зверху рівномірно викласти курагу, посипати цукром і корицею.
Нарізати край тіста поперек у вигляді стрічок.  Переплести їх так, щоб вони покривали начинку. Змастити поверхню яйцем. Випікати при 220° С 30-ть -40-ок  хвилин.
Готовий пиріг посипати цукровою пудрою
Приємного чаювання!!!