Рецепт пирога з яблуками та курагою:
400-600 гр-ів маргарину,
4 яйця
1/3 ст.л солі
0,5 (200 мл) склянки молока
400 гр-ів яблук
200 гр-ів кураги
мелена кориця 2 ч.л
0,5 (200 мл) склянки
цукру
2 ст.л. цукрової
пудри
Як готувати яблучний пиріг з яблуками та курагою:
Маргарин розім'яти. Сіль розвести в молоці
На дошку або стіл просіяти борошно. Борошно змішати з
яйцями, маргарином, молоком Протягом 5 хвилин замісити однорідне тісто.
Покласти тісто на посипану борошном стіл. Посипати борошном і розкачати качалкою в
прямокутну корж завтовшки 10 мм-ів. Скласти його вчетверо, ще раз розкачати і
знову скласти вчетверо.
Яблука очистити, видалити серцевину, нарізати скибочками. Курагу
замочити на 30-ть хвилин, обсушити. Готове тісто розкачати в прямокутний пласт
товщиною 5-ть мм-ів. Покласти на сбризнуте водою деко.
В середній частині тіста
покласти шматочки яблук. Зверху
рівномірно викласти курагу, посипати цукром і корицею.
Нарізати край тіста поперек у вигляді стрічок. Переплести їх так, щоб вони покривали начинку.
Змастити поверхню яйцем. Випікати при 220° С 30-ть -40-ок хвилин.
Готовий пиріг посипати цукровою пудрою
Приємного чаювання!!!