Сливи з часником.




Рецепт «Сливи з часником»:
- 2 кг-а злив
- 2-3-і головки часнику
- 750 мл-ів води
- 300 гр-ів цукру
- 100 мл-ів столового оцту
- 5 шт. гвоздікі
- 10-15 горошин запашного перцю
- лавровий лист

Як приготувати сливи з часником:

На боці сливи робимо надріз і акуратно видалимо кісточки. Замість кісточок в кожну сливу вставляємо по одному очищеноve зубчикe часнику. Ягоди складаємо в заздалегідь підготовлені банки. Воду кип'ятимо з цукром, оцтом і прянощами. Сливи заливаємо гарячим (не окропом) сиропом і залишаємо на 9-ть годин.
Потім зливаємо маринад, кип'ятимо його і знову заливаємо сливи. Банки стерилізуємо і закручуємо. Мариновані сливи відмінно підійдуть до м'яса і птиці, будуть гарно виглядати в складних гарнірах.