Солоні мафіни (з шинкою і твердим сиром).



Рецепт солених мафінів:
- борошно - 330 г,
- шинка - 150 г,
- вершкове масло - 120 г,
- твердий сир - 120 г,
- кефір - 250 мл,
- невеликий пучок кропу (або зелену цибулю - 2 стебла) ,
- яйце - 2 шт,
- розпушувач - 1/2 ч. ложки,
- чорний мелений перець - за смаком,
- сіль - за смаком,
- вершкове масло - для змащування форм.



Як приготувати солені мафіни з шинкою і твердим сиром:
1. Стебла зеленої цибулі (або кріп) промити, обсушити і дрібно нарізати.
2. Твердий сир натерти на тертці, шинку нарізати дрібними кубиками.
3. Борошно просіяти у велику миску. Додати сіль, перець чорний мелений і розпушувач. Перемішати.
4. Покласти тертий сир, зелену цибулю (або кріп) і шинку. Перемішати.
5. Яйця трохи збити за допомогою віночка (я збивала жовтки і білки окремо: жовтки до білого; білки+щіпка солі до устойчивих піків), додати кефір і ще раз збити.
6. Влити отриману кефірну суміш в підготовлену борошно, перемішати і замісити однорідне тісто.
7. Формочки для кексів змастити вершковим маслом і присипати борошном, зайву струсити.
8. Приготоване тісто викласти в змащені формочки і випікати в нагрітій духовці до 210 градусів близько 20 хвилин. Після чого охолодити і подати на стіл.