Як спекти батон класичний.




Рецепт батона (як у магазині):
- борошно - 500 гр-ів
- сухі дріжджі - 7 гр-ів
- вода (тепла) - 250 мл-ів
- сіль
- цукор - пісок – 1 ч. л
- масло вершкове (м'яке) - 40 гр-ів
- жовток яєчний (для змащування) - 1 шт


Як приготувати справжній батон:

У теплій воді розвести добре дріжджі, додати цукор і сіль, тепле масло і борошно, замісити м'яке тісто, щоб не липло до рук. Залишити для підйому в теплому місці, поки не збільшиться в розмірі в два рази (1 -2 години).
Коли тісто добре підійшло, покласти його на стіл і вимісити ще раз. Після цього сформувати батон, викласти на деко, зробити надрізи й дати знову підійти протягом 30 хв.
Духовку нагріти до 180 -190 градусів, батон змастити жовтком і поставити пектися 30 -40 хвилин до готовності.
У вас вийшов справжній батон!