Консервовані томати у власному соку.



 Рецепт консервовані томати у власному соку.
- 2 кг невеликих щільних цілих помідорів
- 1 кг стиглих м'яких помідорів
- 1 велика цибулина
- сік 1 лимона
- 1 пучок свіжого базиліка
- 5-6 гілочок петрушки
- 1 ч. л. сушеного чебрецю
- 2 лаврових листа
- сіль


Як законсервувати томати у власному соку:


М'які стиглі томати нарізати скибками, цибулю і петрушку дрібно посічіть. Змішайте в каструлі з товстим дном помідори і цибулю з петрушкою, влийте лимонний сік, поставте на вогонь. Коли овочі закиплять, посоліть до смаку.
Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, часто помішуючи, 30 хвилин.
Протріть овочі через сито (щоб трохи спростити собі завдання, можна збити їх у блендері, а потім процідити через сито) . У решти помідорів виріжте місце кріплення до гілці, обшпарте, окатите холодною водою, знову обшпарте і знову помийте в дуже холодній воді. Це потрібно, щоб без зусиль зняти з помідорів шкірку.
Добре вимийте літрові банки, вкладіть в кожну по 5-6 листя базиліка, «голі» помідори, залийте їх пюре , прикрийте кришками і стерилізують 30 хвилин.
Закрийте кришками, переверніть і укутайте.