- 2 кг невеликих щільних цілих помідорів
- 1 кг стиглих м'яких помідорів
- 1 велика цибулина
- сік 1 лимона
- 1 пучок свіжого базиліка
- 5-6 гілочок петрушки
- 1 ч. л. сушеного чебрецю
- 2 лаврових листа
- сіль
Як законсервувати томати у власному соку:
М'які стиглі томати нарізати скибками, цибулю і петрушку
дрібно посічіть. Змішайте в каструлі з товстим дном помідори і цибулю з
петрушкою, влийте лимонний сік, поставте на вогонь. Коли овочі закиплять,
посоліть до смаку.
Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, часто помішуючи, 30
хвилин.
Протріть овочі через сито (щоб трохи спростити собі
завдання, можна збити їх у блендері, а потім процідити через сито) . У решти
помідорів виріжте місце кріплення до гілці, обшпарте, окатите холодною водою,
знову обшпарте і знову помийте в дуже холодній воді. Це потрібно, щоб без
зусиль зняти з помідорів шкірку.
Добре вимийте літрові банки, вкладіть в кожну по 5-6 листя
базиліка, «голі» помідори, залийте їх пюре , прикрийте кришками і стерилізують
30 хвилин.
Закрийте кришками, переверніть і укутайте.