.
Рецепт середньовічні рецепти смажені медальйони з оленини
або яловичини (Англія. 12 століття):
- жир (за бажанням)
- 275 мл червоного вина (не дуже сухого)
- 50 мл води
- 1 ст. л. коричневого цукру
- 1 ст. л. червоного винного оцту
- 1 ст. л. лимонного соку
- трохи меленого чорного перцю
- щіпка меленого імбиру
- щіпка меленої кориці
Як приготувати смажені медальйони з оленини або яловичини
(середньовічні рецепти м'яса):
Підрізати стейки і злегка відбити. Змастити маслом або жиром
за бажанням.
Нагріти сковороду з важким дном і обсмажити м'ясо з обох
боків, потім зменшити вогонь і готувати повільно, до готовності.
Поки м'ясо готується, з'єднати всі залишилися інгредієнти крім
кориці в каструлю і довести до кипіння. Зняти з вогню і залишити «заваритися»
на 5 хв.
Спробувати додати ще трохи води або цукру за бажанням.
Подавати м'ясо, посипати корицею і полити соусом.
Примітка: Коли
використовували цей рецепт, були популярні французькі південні та
середземноморські вина, особливо солодкі марки. Зазвичай вони були водянистими
і сирими на смак, тому в цьому рецепті додана вода і цукор. Лимонний сік
замінює «кислий сік», який використовували в середньовіччі.
средневековые рецепты