Варення з ялинових шишок. Варення з шишок ялинки.


Варення з ялинових шишок, варення з шишок ялинки - як приготовати.

Зелені шишки добре вимити, залити водою - де-3 літри на кілограм, варити 4 години на повільному вогні.

Охолодити і залишити в холодному місці на половину доби.

Потім процідити через друшляк, всі разварившиеся шишки викинути, той рожевий кисіль, що залишиться - це і буде красивим і смачним ялиновим варенням.

Додаємо цукор, кілограм на літр, і варимо також як звичайне варення. Тобто доводимо до кипіння, знімаючи піну, чуть-чуть варити на повільному вогні, п'ять хвилин, охолодити, потім повторити.

Варення стане приємного кольору, прозоре і густе, схоже на темний мед, з приємним хвойним ароматом. Після всього цього залишається тільки розлити по банкам.