Як готувати плов? Інгредієнти
1.5 кг м'яса (баранини, свинини або яловичини)
1 кг рису (в ідеалі сорту девзира)
600 г моркви
500 г цибулі
1 ст.л. зіри
1 ст.л. барбарису
1/2 ст.л. куркуми
1 головку часнику
червоний мелений перець
чорний мелений перець
сіль
рослинна олія
Приготування
Рецептів приготування плову дуже-дуже багато! Я пропоную рецепт, який дуже любимо у нашій
родині. Так готує плов мій тато. Плов виходить ароматний, розсипчастий,
соковитий. Я не можу сказати точно, скільки виходить порцій, але його виходить
багато. З'їдається він швидко. До плову
можна подати овочевий салат, або крупно нарізані помідори з цибулею.
Цибулю нарізати соломкою. М'ясо нарізати невеликими
шматочками. Моркву нарізати брусками.
У великій кількості рослинного масла (близько 150 мл)
обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Додати м'ясо, обсмажити. Додати моркву, тушкувати 5-7 хвилин
(кришкою не накривати.)
Додати барбарис, куркуму, посолити, поперчити, перемішати.
Налити воду так, щоб вона покривала м'ясо. Накрити кришкою,
тушкувати 35-40 хвилин на середньому вогні.
Рис промити 5-6 разів, в холодній воді. Потім всипати рис (з
м'ясом НЕ чіпати!), розрівняти. Акуратно влити гарячу або теплу воду так, щоб
вона покривала рис на 2 см. Трохи посолити.
Накрити кришкою, варити до тих пір, поки рис не вбере воду. Потім
в середину покласти часник, вдавити його в мал.
Дерев'яною паличкою зробити отвори (рис і м'ясо не чіпати)
для виходу пари. Готувати під кришкою до готовності (близько 20-25 хвилин).
Потім все перемішати і подавати до столу.
як готувати плов.