Нирки говяжі в сметанному соусі


Як приготувати нирки говяжі:
500 г яловичих нирок
2 ст. л. соди
150 мл оцту
1 цибулина
4 солених огірки
2 ст. л. білого сухого вина
1 жовток
100 г жирної сметани
рослинна олія
сіль, мелений чорний перець

Нирки говяжі розрізати на 4 частини, видалити протоки і жир. Покласти в миску, засипати содою і залишити на 20 хв. Потім промити, нарізати шматочками, засипати 2 ст. л. солі і залити оцтом ще на 20 хв.

Промити  нирки говяжі  і нарізати шматочками. Цибулю нашинкувати півкільцями. В розігрітій олії обсмажити нирки порціями, за 3-5 хв. кожну. Окремо обсмажити на сковороді цибулю в 2 ст. л. розігрітого масла, 7 хв. Додати до цибулі нирки, влити вино і 0,3 склянки води, тушкувати без кришки 5 хв.

Солоні огірки нашинкувати соломкою і додати до нирок разом зі сметаною і жовтком. Посолити, поперчити і готувати 5 хв.

 нирки говяжі в сметанному соусі