Різдвяні пряники простий рецепт.



Рецепти солодощів для діабетиків.

Якщо у вашому домі є люди з алергією на мед, пропоную рецепт пряникового тесту для діабетиків. Щоб пряники вийшли пряними краще купити набір для глінтвейну, куди входять всі необхідні спеції.

Що потрібно, щоб приготувати :різдвяні пряники:
180 г вершкового масла
180 г цукру (або замінника цукру)
2 яйця
450 г борошна пшеничного
2 ч.л. розпушувача
2 ч.л. подрібнених прянощів

Приготування: різдвяних пряників:

Розм'якшене масло збити в цукром. Додати яйце, борошно, змішану з розпушувачем і прянощами. Вимісити тісто, скласти в мішок і залишити при кімнатній температурі на добу, або як мінімум на ніч, щоб воно наситилося прянощами.

Дістаємо наше тісто. Розкатуємо товщиною приблизно 3 - 4 мм і вирізаємо пряники будь-якої форми. Якщо немає форм, можна намалювати шаблони на новорічну тему і вирізати з ним або ліпити, як з пластиліну, плоскі фігурки. Розкладаємо пряники на листі на відстані приблизно 1 - 2 см один від одного - при випічці пряники збільшуються в розмірах.

Випікаємо при температурі 180 градусів хвилин 8 - 10. Після випічки пряники відразу знімаємо з аркуша й викладаємо остигати на рівну поверхню.

Пряники прикрашаємо за смаком.

Охолоджені пряники прикрашаємо глазур'ю - один білок яйця розмішуємо з цукровою пудрою чи с сахорозою, приблизно 200г, 1/4 ч.л. оцту або лимонного соку та крохмалем - ¼ ч.л. в щільну блискучу масу.

рецепти солодощів для діабетиків