Рецепт соусу до м'яса (із слив)


  
Пропоную рецепт соусу до м'яса із слив, який добре підійде до м'яса (печені з яловичини, баранина). Смак цього соусу солодко-кислий, не дуже гострий.

Рецепт наводиться з розрахунку на 1 кг слив (див. фото). У цьому випадку соус можна розлити по пляшках або невеликим банкам і зберігати в холодильнику. Також можна приготувати цей соус безпосередньо перед подачею м'яса до столу, тоді буде достатньо взяти всього 5-6 великих злив.

Отже, сливи добре промиваємо, ріжемо навпіл і видалимо кісточки. При цьому добре оглядаємо внутрішню частину плоду, оскільки сливами полюбляють ласувати не тільки люди, але і всякі жучки-черв'ячки.

На дно каструлі наливаємо 0,5 склянки води (щоб пригоріли сливи), висипаємо підготовлені сливи, закриваємо кришкою і доводимо до кипіння на середньому вогні. Як тільки вода закипіла, варимо-паримо ще 5-6 хвилин. За цей час сливи розваряться, перетворяться в якусь масу.

Тепер наше завдання видалити шкірку. Для цього змішуємо сливову масу через сито або друшляк. Це займає всього кілька додаткових хвилин. Погодьтеся, це легше, ніж знімати шкірку зі свіжих злив.

Тепер цю однорідну масу із слив знову перекладаємо в каструлю, ставимо на вогонь і додаємо приправи та спеції, які наситять соус додатковим смаком і ароматом. Обов'язково використаємо дрібно порізаний або видавлений через часникодавилку часник (6-7 великих зубчиків), сухий коріандр (2 столових ложки), зелень кінзи (2 столових ложки мелкопорезанной трави). Сіль, чорний перець - за смаком. Крім цього бажано додати половину столової ложки сухої м'яти та імбиру.

Тепер все це нагріваємо до кипіння і продовжуємо варити на слабкому вогні (щоб злегка булькало) ще 10 хвилин. Це необхідно зробити, щоб зелень при зберіганні не стала пліснявіти і не зіпсувала соус.

Взагалі такий соус із слив повинен зберігатися досить добре, бо часник - природний консервант, він не допустить псування.

Подавати соус із слив можна до м'яса в холодному вигляді. Також його можна вживати, намазуючи на чорний хліб. Якщо хліб трохи намазати вершковим маслом, то буде ще смачніше (масло додасть шляхетний відтінок смаку).

Соус до м'яса