Як правильно збивати білок



- Посуд, в якій збиваються білки необхідно добре вимити і витерти насухо паперовим рушником, щоб видалити всі сліди жиру;

- Білки потрібно збивати в емальованому, скляному або керамічному посуді (ні в якому разі не в алюмінієвій);

- Використовувати тільки свіжі яйця;

- Під збивають білки не повинно бути ні краплі жовтків;

- Перед збивання білки необхідно охолодити;

- Використовувати низькошвидкісну мішалку (насадка у вигляді перехресних рамочок), не міксер для коктейлів, або віночок, якщо білки збиваються вручну;

- Спочатку збивати на низькій швидкості, а потім її збільшувати в міру утворення піни;

- При збиванні можна додати лимонний сік, щіпку солі або кілька крапель оцту;

- Добре збиті білки зберігають свою форму, а обсяг в 4-5 разів перевищує початковий, тому дуже важливо їх не збивати дуже довго, інакше вони осядуть і будуть рідкими;

- Якщо в білки необхідно додати цукор, то його додавати потрібно дуже маленькими порціями (по 1/4 чайної ложки) і в уже збиті білки.