- Посуд, в якій збиваються білки необхідно добре вимити і витерти насухо паперовим рушником, щоб видалити всі сліди жиру;
- Білки потрібно збивати в емальованому, скляному або керамічному посуді (ні в якому разі не в алюмінієвій);
- Використовувати тільки свіжі яйця;
- Під збивають білки не повинно бути ні краплі жовтків;
- Перед збивання білки необхідно охолодити;
- Використовувати низькошвидкісну мішалку (насадка у вигляді перехресних рамочок), не міксер для коктейлів, або віночок, якщо білки збиваються вручну;
- Спочатку збивати на низькій швидкості, а потім її збільшувати в міру утворення піни;
- При збиванні можна додати лимонний сік, щіпку солі або кілька крапель оцту;
- Добре збиті білки зберігають свою форму, а обсяг в 4-5 разів перевищує початковий, тому дуже важливо їх не збивати дуже довго, інакше вони осядуть і будуть рідкими;
- Якщо в білки необхідно додати цукор, то його додавати потрібно дуже маленькими порціями (по 1/4 чайної ложки) і в уже збиті білки.